2024. április 24., szerda.       Köszöntjük névnapjukon György nevű olvasóinkat.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

KTN – Kánikula, homokföveny, zene

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Augusztus 1.

A nyitónapon minden adott volt ahhoz, hogy sikeres legyen az idei Körös-toroki Napok. A fokozódó kánikulában a hatalmasra nőtt Tisza-parti homokfövenyen a hétköznap ellenére is ezrek napoztak. A fesztivál egyik szervezője, Szigeti Szabolcs szerint az első napon szerencsére eloszlott a jegyrendszerrel kapcsolatos félelem, hiszen a vendégek egész nap láthatták, hogy nincs felesleges kordonozás, s az ingyenes strandfürdő is zavartalanul működik. A koncertekre és a három éjszakai buli helyszínére érvényes jegyeket a három jegypénztárban csütörtök reggel óta árulják. A pénztárakban gyors kiszolgálásra törekszenek, így ez idáig hosszabb sorállás egyiknél sem alakult ki. A programtervet is feszesen tartják, egy kivételével valamennyi fellépő a korábban közzétett időpontban lép színpadra, s ugyanez a helyzet a DJ-pultok mögött is.

A XXIII. Körös-toroki Napok hivatalos internetes honlapján található időtáblázatban a legrészletesebben olvasható a fesztivál hivatalos programsora, a nagyszínpadnál még a zenekari beállások időszakait is feltüntették. Az első nap délutáni és esti programjai esetén száz százalékban tartották az ütemtervet.

Az üdülőterületen a délelőtti óráktól működik a három jegypénztár, melyeknél ma még érdemes volt megvenni a normál árú, 7500 forintba kerülő bérletet, holnaptól azonban már csak a 3000 forintért kínált napijegyeket, illetve az 1000 forintért kapható napi koncertjegyeket érdemes megváltani, hiszen a teljes vasárnapi rendezvény ingyenes. Az eddigi tapasztalatok szerint az átlagos csütörtöki forgalomhoz hasonlóan alakult a kora esti látogatottság. A szervezők éjfél körül számítanak a napi látogatói csúcsra, ami a reggel 6 óráig tartó napi programzárásig kitarthat.

A napközbeni forgalom Szigeti Szabolcs szervező szerint igen jól alakult, a fokozódó kánikulában az eddigi egyik legnagyobb méretű homokfövenyen ezrek strandoltak, ami jól mutatja, hogy legtöbben nem dőltek be a teljes területet érintő jegyrendszerrel kapcsolatos, gyakran szándékosan és kifejezetten rosszindulatúan terjesztett híreszteléseknek. Ettől függetlenül hangsúlyozta: a területen csak a három éjszakai KTN-buliba és este, a nagyszínpad előtti területre belépéskor kell bérletet vagy jegyet felmutatni, az üdülőterületen gyalogosan bármikor szabadon lehet közlekedni. A parkolási rendszer sem újdonság már, a tavalyihoz hasonlóan lehet a járműveket a parkolóban elhelyezni, az ehhez szükséges szalagos kijelöléseket csütörtök reggelre kiépítették.

A rendőrség és a polgárőrség is felkészült a legnagyobb idei csongrádi tiszai rendezvényre. A Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület naponta kilenc fővel, a nap huszonnégy órájában segíti a rendőri munkát. Két polgárőr a gépjármű-azonosítási feladatokat látja el, ketten a vízparton segítik a vízirendőrségi tevékenységet, míg öten a közlekedési rendőrökkel együtt látnak el szolgálatot.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés