2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a XXIII. Körös-toroki Napok

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Július 31.

Az egykori értékekkel felvértezve rendezi meg egy háromtagú szervezőgárda közel százfős csapata az idei legnagyobb csongrádi tiszai üdülőterületi rendezvénysorozatot. A XXIII. Körös-toroki Napok legnagyobb újdonsága, hogy a nagyszínpad esti és éjszakai koncertjeire, továbbá a három éjszakai fesztiváli szórakozóhelyre csak bérlet, vagy napijegy felmutatásával lehet bejutni. A négy nap alatt a gépjárművek parkolásáért napi ezer forintot kell fizetni, de napközben valamennyi program ingyenes lesz. Az üdülőterületre gyalog jegyváltás nélkül lehet bejutni, s a hatalmas homokfövenyre is ingyen lehet kijutni. A különösen meleg időnek köszönhetően egész hétvégén kiváló strandidő várható, ám – éppen a kánikulából és a szárazságból adódóan – az üdülőterületen is fokozott biztonsági intézkedéseket kell betartani, emiatt a katasztrófavédelem nem engedélyezte a háromnapos főzőverseny, valamint a vasárnap esti tűzijáték megrendezését.

Gyalogosan csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap egyaránt, bármikor jegyváltás nélkül lehet mozogni a Körös-toroki üdülőterületen. Ugyan az idei fesztivál legjelentősebb újdonsága az egységes jegyrendszer, ám az kizárólag azokat érinti, akik az esti és az éjszakai nagyszínpadi koncertek élményét közvetlen közelről, a „küzdőtérről” szeretnék megélni, illetve a XXIII. Körös-toroki Napok (KTN) három éjjeli bulijában is szórakozni kívánnak.

A kedvezményes bérleteket csak kedd délután 5 óráig lehetett megváltani, a fesztivál idején a helyszíni pénztárakban már csak napijegyekhez és normál árú bérlethez lehet hozzájutni. Akik csütörtökön, pénteken és szombaton is valamennyi KTN-helyszínt látogatni szeretnék, célszerű, ha csütörtökön normál árú (hétezer-ötszáz forintba kerülő) bérletet vásárolnak, azzal ugyanis a Happy Day Disco-ba, a vállalkozói udvarba, valamint az Electro-Torok DJ Fesztiválra szintúgy be lehet jutni, mint a nagyszínpad előtti területre. Mivel vasárnap az esti programok és a koncertek is ingyenesek, a péntektől a fesztiválba bekapcsolódóknak már csak napijegyeket célszerű váltani. Akik csak a nagyszínpadi programokra kíváncsiak, ezer forintba kerülő napi koncertjegyet vehetnek, ám akik a másik három helyszínt is fel kívánják keresni, háromezer forintért vehetnek általános napijegyet. A három éjjeli KTN-buliba külön belépőjegyek nem vásárolhatók, így az azokba bejutni szándékozóknak bérlettel, vagy normál napijeggyel kell rendelkezniük. Fontos, hogy a pénztárakban csak készpénzzel, s kizárólag forinttal lehet fizetni.

Az üdülőterület rendjére vonatkozó helyi önkormányzati rendeletnek megfelelően a KTN idején – mind a négy napon – a fesztiválidőszakra érvényes parkolási díjak az érvényesek, ami személygépkocsik esetén napi ezer forintot jelent. A parkolójegyeket a Körös-toroki feljáró előtti forgalomirányítóknál, kizárólag készpénzért lehet megváltani.

Az üdülőterületen csütörtökön, pénteken és szombaton három jegypénztár működik, melyek közül kettő a körforgalomnál, egy a külső parkolónál, a gáti felhajtónál található. Célszerű minél hamarabb érkezni, azáltal ugyanis el lehet kerülni a napnyugtától körülbelül éjfélig tartó pénztári csúcsidőszakot, amikor némi sorállásra is lehet számítani.

Fontos információ a jeggyel nem rendelkezők számára: napijegyeket is kizárólag a három jegypénztárban lehet venni!. A KTN-bulik bejáratánál, valamint a nagyszínpadi beléptető kapuknál a biztonsági személyzet kizárólag a bérleteket és napijegyeket ellenőrzi, jegyeket nem árusít.

A teljes rendezvénysorról tájékozódni lehet a KTN Facebook-oldalán, valamint a fesztivál hivatalos honlapján. A Hankó Zoltán Körös-torok rajongó által fenntartott honlapon is az összes program megtalálható, viszont ő idén sem csak a hivatalos fesztiváli események sorát, hanem az egyéb, az üdülőterületen fellelhető programkínálatot is közli.

Akik tömegközlekedéssel érkeznek Csongrádra, a fesztivál helyszínére legegyszerűbben húsz-harminc perces sétával juthatnak el. A területileg illetékes volántársaság délutánonként iránybuszokat működtet, melyek viszont este és hajnalban nem közlekednek. Információink szerint legalább két csongrádi, személyfuvarozással is foglalkozó vállalkozó péntek és szombat este és hajnalban iránytaxi-jellegű mikrobuszokat közlekedtet majd, melyekre a Körös-toroki feljárónál, a belvárosi buszfordulónál, illetve a városközponti autóbusz-állomás közelében (a postahivatal előtti parkolóban) lehet felszállni. A vállalkozói iránybuszok ugyan olcsóbban vehetők igénybe, mint a taxik, ám – a mediterrán országokban ismert módon – csak akkor indulnak, ha a szabad férőhelyek betelnek.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés