2024. március 28., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Gedeon és Johanna nevű olvasóinkat.  Holnap Auguszta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jótékonysági akció az Üvegtigrisben

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Július 27.

Az idei Körös-toroki Napok idején a magzati szívműködés és a méhaktivitás együttes megfigyelését lehetővé tevő műszerre gyűjt az egyik üdülőterületi szórakozóhely. Az új CTG-készülékre a szentesi kórháznak mihamarabb szüksége lenne, ezért a gyűjtés elindítását a kórház főigazgatója, Kalmár Mihály már a héten jóváhagyta. Az adománygyűjtő urnát július 31-én délután helyezik el az Üvegtigrisben, melybe a fesztivál zárásáig, augusztus 4-én éjfélig bármikor be lehet dobni a pénzadományokat.

A Körös-toroki Napok idején az utóbbi években megjelentek civilmozgalmak, s egyre több alkalommal előtérbe kerül a jótékonyság is. Az idei fesztivál idején önálló rendezvénysort szervező Üvegtigris a jövő szerdán kezd jótékonysági gyűjtésbe, mely eltart az idei KTN zárásáig. Mint a szórakozóhely vezetőjétől, Petrik Mihálytól megtudtuk, a szentesi kórház számára, egy új CTG-készülékre gyűjtenek. Mivel az alapkészülék listaára – a szükséges szoftverekkel együtt – 570 ezer forint, az ikerterhesség megfigyelésére is alkalmas berendezés pedig 711 ezer forintba kerül, a tömegeket vonzó fesztivál a vállalkozó szerint alkalmas lehet arra, hogy az akció végére legalább egy készülékre elegendő pénzadomány összegyűljön.

A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető. A műszer vásárlását a kórház vezetésével egyeztették (a megállapodás egy másolati példányát szerkesztőségünk is megkapta – a szerk.), így az Üvegtigrisben július 31-én délután 2 órától megkezdődhet a gyűjtés, mely augusztus 4-én éjfélig tart. A videós dokumentációval lezárásra kerülő urnát egy könnyen észrevehető, este is jól kivilágított helyen lehet majd megtalálni. Az urnát augusztus 5-én – szintén videóval dokumentáltan – nyitják fel, majd tanúk jelenlétében összegzik a bevételt, melyet még aznap át is adnak a szentesi kórház illetékes vezetőjének.

Aki a kórház eme eszközbeszerzésére banki átutalással kíván anyagi segítséget nyújtani, az itt elérhető közcélú alapítványokat veheti igénybe.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés