2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körös-torok – Homokdűnék és bulihegyek

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Július 13.

Megkezdődött az igazi szezon a Körös-torokban, melynek fokozatos javulását a növekvő homokföveny is egyértelműen elősegíti. Az üdülőterület legnagyobb szórakoztató és vendéglátó komplexuma, a Happy Day fedett teraszán szombat éjjel Kecskemét fenegyereke, DJ FREDDYBOY garantálja a kiváló hangulatot. A vasárnap hajnal 4 óráig tartó buli kipihenésére sem érdemes mást választani, mint Közép-Európa egyik legcsodálatosabb folyóparti strandját, s a hozzá kapcsolódó üdülőterületet. A folyamatosan tovább apadó Tisza ugyanis napról-napra egyre csábítóbb, hiszen a mínusz ötven centimétert alulmúló vízállás már vasárnaptól egyre nyáriasabb időjárással párosul, ráadásul a jövő hét derekán Csongrádra is visszatér majd az igazi kánikula.

A nyaranta évek óta a csongrádi DJ Neptun birodalmának számító Happy Day Disco szombat éjszakai vendége DJ FREDDYBOY lesz, aki a kecskeméti bulik fenegyerekeként immár a Tisza partján is visszatérő zeneguruként áll a pult mögé. A Summer Dancin’ várhatóan ismét teltházas buli lesz, de a résztvevőknek egyúttal nem csak erre a hétvégére, hanem már az augusztus eleji Körös-toroki Napokra is érdemes már szombat kora estétől bebiztosítaniuk a helyüket.

A Körös-toroki Napok szervezői még július 30-án délután 5 óráig kínálják a kedvezményes árú bérleteket, melyek közül a mindössze csak 4990 forintba kerülőt a Happy Day szombat éjjeli jegypénztárában is megválthatják a csongrádiak, a csanytelekiek, a felgyőiek és a tömörkényiek, valamint a szenteseik. A távolabbról érkezők – ugyanezen időpontig – a némiképp drágább, de így is csupán 5500 forintba kerülő kedvezményes bérletet a Ticketportal online vásárlási felületén rendelhetik meg, illetve megvásárolhatják a portállal kapcsolatban álló országos jegyirodákban is. Ezen bérletek augusztus elsejétől a nagyszínpadi koncertekre, valamint a három azokhoz kapcsolódó, másnap reggel 6 óráig tartó bulikba is belépési lehetőséget nyújtanak. A helyszínen már csak a normál árú, 7500 forintba kerülő bérlet, a 3000 forintos napijegy, illetve az 1000 forintos napi koncertjegy vehető meg. Akiknek e lehetőségekkel kapcsolatban kérdésük merül fel, kattintsanak bátran a Körös-toroki Napok Facebook-oldalára, ahol a szervezőktől bármilyen, a rendezvényhez és annak körülményeihez kapcsolódó kérdésre egy napon belül konkrét válaszokat kaphatnak.

A Körös-toroki üdülőterületen egyébként a klasszikus nyári főszezont idézi a hangulat. A hét második felére szépen apadó Tiszának köszönhetően hatalmasra nőtt a homokföveny, mely a vasárnaptól fokozatosan visszatérő kánikulában kiváló felfrissülési lehetőséget nyújt a strandolók számára. Az aktuális vízállási adatok, valamint a hivatalos előrejelzés szerint is tartósan alacsony vízszint várható. Ráadásul a jövő hét végéig a Felső-Tisza vízgyűjtőjén is csak annyi eső eshet, hogy az legfeljebb a folyó vízállásának szinten tartásához nyújt elégséges utánpótlást, a jövő héten akár minden nap megtelhet a tengerpart illúzióját keltő homokföveny.

Az Időkép csongrádi előrejelzési adatai szerint a jövő hét második felében 30 Celsius-fok feletti kora délutáni csúcshőmérséklet, s szikrázó napsütés várható. A Happy Day tulajdonosa, Szigeti Szabolcs szerint mindazok járnak a legjobban, akik már reggeltől késő estig a folyóparton élvezik majd a csodálatos csongrádi kikapcsolódási lehetőségeket.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés