2024. április 24., szerda.       Köszöntjük névnapjukon György nevű olvasóinkat.  Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdték a Körös-toroki Napokra szóló kedvezményes árú bérletek árusítását

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Június 20.

Az idei Körös-toroki Napok nem csak a jegyrendszerében, hanem a teljes arculatában különbözik majd az előzőektől. A legnagyobb újdonság, hogy nem csak a nagyobb diszkókba, hanem a nagyszínpadi koncertekre is kizárólag belépőjeggyel lehet bejutni. A tavalyi, halovány jegyrendszer-bevezetési próbálkozáshoz képest az idei program szervezői e téren – ez idáig – kizárólag a profizmusukról tettek tanúbizonyságot. A helyszínihez képest kétezer forinttal olcsóbb bérletjegyeket mától meg lehet venni az interneten, s az ország számos jegyirodájában is. A csongrádiak, a felgyőiek, a csanytelekiek, a tömörkényiek és a szentesiek extra kedvezményeket is igénybe vehetnek, ha a két csongrádi, illetve a két szentesi árusítóhelyen váltanak bérletet.

A „trafiktörvény” bevezetése miatt szűnik meg a Körös-toroki Napok ingyenessége. Míg tavaly elsősorban a nyereségorientáltság vezette az akkori szervezőket a kapkodóan meghirdetett, majd csúfosan megbukott jegyrendszer kitalálásához, az idei programsor szervezői a lehetséges főszponzor hirtelen elvesztése miatt nyúltak – a más fesztiválok esetén már jól funkcionáló – fizetős megoldáshoz.

A Körös-toroki Napok koncertjei ez idáig jórészt azért voltak ingyenesek, mert mindig volt akadt legalább egy főszponzor, amely fizette a fellépők egy részének a tiszteletdíját, s állta a nagyszínpad bérletét a teljes hang- és fénytechnikával együtt. Idén ugyanaz a multinacionális – elsősorban dohánytermékek forgalmazásával foglalkozó – cég vállalta volna a fesztivál támogatását, mely – többek között – az elmúlt esztendőben is jelentős összeget invesztált a programsorozatba. Információink szerint az idei főszponzori segítség összértéke meghaladta volna a tizenegymillió forintot, ám miután az országgyűlés elfogadta a dohánytermékek forgalmazási lehetőségeit szigorúan korlátozó jogszabályokat (a Körös-torokban például még a fesztivál idején sem lehet dohányterméket árusítani), a cég valamennyi hazai zenei fesztivál mögül kivonult.

Az idei Körös-toroki Napok szervezését felvállaló Happy Day Records Kft. berkeiben a szervezőmunkákat végző csongrádi Szigeit Szabolcs, Túri-Nagy Róbert, valamint a budapesti Bozóki János ugyan még mindig keresik a lehetséges új szponzorokat, ám az idő előrehaladta miatt a leendő esetleges támogatók révén már csak a napi koncertkínálat gazdagítását lehet remélni, a jegyrendszert már nem lehet kiváltani.

Szigeti Szabolcs szerint a jegyrendszer bevezetését jelen helyzetben nem lehetett elkerülni, de – elsősorban a béreltek miatt – a több helyszínen is megfordulók idén anyagilag sokkal jobban járnak, mint az előző esztendőkben. A kizárólag a nagyszínpadi koncertekre kíváncsiak számára a helyszínen 1000 forintba kerülő napi koncertjegyet árusítanak majd, ám akik a legnagyobb három üdülőterületi éjszakai klubhelyszínen is bulizni szeretnének, célszerű, ha már érkezéskor megváltják a 3000 forintba kerülő napijegyet, azzal ugyanis a nagyszínpadi koncertek mellett a vállalkozói udvarban és a Happy Day fedett teraszán zajló buliba, s az Eletcro-Torok DJ Fesztiválra is be lehet jutni.

A Torokban legalább két napig bulizóknak ajánlják az elővételben július 30-án 17 óráig megvásárolható kedvezményes árú bérleteket, melyekkel a fesztivál három fő napján (augusztus elsején, másodikán és harmadikán) mind a négy helyszín látogatható. Ezekhez – diszkontáru termékről lévén szó – a más nagy fesztiválokhoz hasonlóan az egyik legnagyobb jegyhálózaton keresztül lehet csak hozzájutni. A Ticketportal.hu-n a jegyirodák menüpontban a vásárló kiválaszthatja, hogy melyik városban, illetve ott melyik értékesítési ponton kívánja személyesen megvenni a jegyét. Kényelmesebben is lehet vásárolni, ezen az online vásárlófelületen) ugyanis bankkártyával pár perc alatt 5500 forintért megvehető a bérlet. A csongrádiaknak, felgyőieknek, csanytelekieknek, tömörkényieknek és a szentesieknek azonban a szervezők ajánlanak egy még ennél is célszerűbb bérletváltási lehetőséget.

Az említett öt településen állandó, vagy ideiglenes lakóhellyel rendelkezők a személyi igazolványuk és a lakcímkártyájuk bemutatásával két csongrádi és két szentesi helyszínen e bérleteket – szintén legkésőbb július 30-án 17 óráig – 4990 forintért vehetik meg. A „helyi bérletekhez” hamarosan hozzá lehet jutni Csongrádon a Tourinform Irodában (Szentháromság tér 8.), a Körös-toroki üdülőterületen napközben a Happy Day Hotelben (s a hétvégi bulik alkalmával éjjel is), valamint Szentesen a Szent Korona Cukrászdában (Horváth Mihály u. 9.) és a Füsti Cukrászdában (Kiss Zsigmond utca 3.) – e bérletek árusításának megkezdéséről egy újabb cikkben részletesebben is hírt adunk.

A bérleteket a Körös-toroki Napok idején, a helyszínen 7500 forint árusítják, vagyis akik csütörtökön, pénteken és szombaton is fesztiváloznak, jobban járnak, ha csütörtökön napijegy helyett nyomban bérletet vesznek. Mint Szigeti Szabolcstól megtudtuk, a három klubhelyszínre csak bérletekkel, vagy napijegyekkel lehet belépni, tehát kizárólag egy-egy helyszínre szóló jegyeket nem kínálnak. A vasárnapi programokra pedig este is díjtalanul lehet belépni.

A Körös-toroki Napok szervezői csak a fenti plakáton szereplő helyszíneken szervezik a programokat. Mivel az üdülőterületen működő egyéb szórakozóhelyek önállóan rendezik – az ingyenes, vagy belépőjegyes – bulijaikat, így azokra a helyszínekre a Körös-toroki Napok jegyei és bérletei nem érvényesek.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés