2023. október 01., vasárnap.       Köszöntjük névnapjukon Malvin nevű olvasóinkat.  Holnap Petra napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A könyvtárosok hetedszer is visszatértek

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Június 1.

Hetedik alkalommal szervezete meg a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ a Kárpát-medencei könyvtárosok konferenciáját. Az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel közösen rendezett programon idén 110 hazai és határon túli magyar anyanyelvű könyvtárost láttak vendégül.

A rangos konferencián Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Horvátország, Szerbia és Magyaroszág képviseltette magát. A május 29-én kezdődött háromnapos rendezvény nyitányaként Vraukóné Lukács Ilona fotókiállítását ajánlotta a vendégek és a helyi érdeklődők figyelmébe Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke.

A konferencia második napján a szakmai előadások kaptak teret. A résztvevőket Kőrösi Tibor polgármester köszöntötte. Előadóként megtisztelte a rendezvényt Jankovics Marcell, a Nemzeti Kulturális Alap igazgatója, Szörényi László, a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Tanszékének igazgatója és Read Károly, az Országgyűlési Könyvtár tájékoztatási igazgatója.

A szakemberek a Márai-programról Ramháb Máriától, a kecskeméti Katona József Könyvtár igazgatójától, a Márai Bizottság elnökétől „első kézből” származó információkat kaphattak.

Nagy érdeklődés kísérte a határon túli magyar könyvtáros szakmai szervezetek vezetőinek beszámolóit is. Bejelentették: jövőre, a következő csongrádi konferencia keretében, a hazai és a határon túli szakmai szervezetek új együttműködési megállapodást írnak alá.

A konferencia harmadik napja idén is szakmai kirándulással telt, a könyvtárosok ezúttal Földeákra és Deszkre látogattak el, ahol megtekintették a helyi könyvtárakat.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés