2024. április 23., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Béla nevű olvasóinkat.  Holnap György napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Luftballon – Bepipultak a jobbikosok

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Június 4.

A fideszes csongrádi önkormányzat nonprofit cége által kiadott városi lap legutóbbi számában többek között az olvasható, hogy a sporttelepi pünkösdi rendezvényen a civilszervezetek munkájának gyümölcsét az egyik radikális politikai párt szorgos lufi-osztogatással próbálta learatni. A Jobbik helyi vezetője, Laczkó Zsolt szerint közpénzből, serényen hazudozva politizál a jelenlegi csongrádi önkormányzati vezetés, szerinte ugyanis a helyi jobbikosok a vízparti rendezvényen a baráti körükhöz tartozó gyermekeknek adtak át lufikat. A párt elnöke úgy véli, mások lufijainak figyelgetése helyett a csongrádi fideszesek foglalkozhatnának már a három évvel ezelőtti felfújt ígérgetéseik teljesítésével is, hiszen azok szinte már mind lufik módjára pukkantak szét.

A Jobbik helyi szervezetének elnöke, Laczkó Zsolt sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben azt sérelmezi, hogy a csongrádi önkormányzat által közpénzből finanszírozott, kéthetente megjelentetett, ingyenesen szétszórt kiadványban immár másodszor próbálták lejáratni a pártjukat. A radikális politikai erő és a Fidesz közötti (v)iszonyt jól mutatja, hogy a jobbikosok a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett csongrádi városi rendezvényen már tavaly sem vettek részt. A Fidesz és a Jobbik közötti helyi kapcsolat immár harmadik éve a nullával egyenlő.

A száz százalékban önkormányzati tulajdonú Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. költségvetése terhére megjelenő kiadvány legutóbbi számában egy sportinformációról szóló beszámoló záró akkordjaként a fideszes tollforgatók akkorát rúgtak a jobbikosokba, amitől a radikálisok teljesen bepipultak.

Laczkó Zsolt közleményéből kiderül: a pünkösdi sárkányhajós rendezvényen a Jobbik helyi szervezetének baráti köre is részt vett. Mivel legtöbben a gyermekeikkel érkeztek, a legkisebbek a baráti körtől lufikat kaptak ajándékba. E baráti körön belüli eseményről a város hivatalos kiadványában megjelent egy mondat: „A szép időben jó páran kilátogattak a vízparti rendezvényre; a sportszervezetek munkájának gyümölcsét azonban az egyik radikális politikai párt is megpróbálta learatni – szorgos lufi-osztogatással próbáltak olcsó népszerűséget szerezni.” A Jobbik helyi vezetője eme állításról úgy véli: a csongrádi fideszeseknek a hatalomféltő hazudozások helyett azokkal a 2010-ben tett ígéreteikkel kellene foglalkozniuk, melyekből ez idáig semmi nem valósult meg.

Laczkó Zsolt a közleményében visszautalt arra a – szintén a csongrádi fideszes városi lapban megjelent – egy évvel ezelőtti állításra is, mely szerint a hősök napja alkalmából a jobbikosok Csongrádon nem koszorúztak. Az elnök szerint a valóság teljesen más volt, hiszen a csongrádi pártszervezet tagjai aznap Nyírő József újratemetésén vettek részt, ezért a helyi hősi emlékműveket csak egy nappal később koszorúzták meg, ám erről a tényről a fideszesek „megfeledkeztek”, s a valós tájékoztatás helyett inkább hazudtak egy nagyot.

A Jobbik egyébként idén, a nemzeti összetartozás napja alkalmából Csongrádon kedd este 7 órától a Dózsa György téri parkban a – korábban általuk állított – kopjafánál tart ünnepséget.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés