2024. április 16., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Csongor nevű olvasóinkat.  Holnap Rudolf napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pázsit – Vers szabadtéren

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Május 30.

Út- és helykeresés, közélet és magánélet – mindezen témák körül nyert teret csütörtök kora este az irodalmi szó a Justh Gyula utcában, Kecskés László és felesége, Mária vendég- és irodalomszeretetének köszönhetően. Szó esett irodalomról, orvoslásról, közéletről, valamint az értelmiség feltűnő hallgatásáról, gyávaságának okáról is.

Új helyen és új formában léptek a nyilvánosság elé a csongrádi székhelyű Faludy György Irodalmi Műhely alkotói. A mintegy harmincfős hallgatóság előtt a szülővárossal és a lakóhellyel, életünk terével, vagyis Csongráddal foglakozó versek, írások hangzottak el. A verseiből mondott el néhányat Gulyás Katalin, Ternai László, Góg János, Sebestyén István és Nemeskéri-Orbán István, Toldi Zsuzsa pedig egy novelláját olvasta fel.

Egy-egy bemutatott mű elhangzása után szó esett irodalomról, orvoslásról, közéletről, az értelmiségről, valamint a kritika fontosságáról. Felvetődött az értelmiség „áruló hallgatása” és a gyávasága is. A történelmi utazás sem maradt el, amelyben a kalauz Sebestyén István volt.

Az est hangulatát Csák László hangász és Varga Zsuzsa tanár, zenész, énekes, karnagy megzenésített versek előadásával színesítette. Természetesen Csongrádról, mint a bor városáról is szó esett, miközben előkerült a csongrádi tőkék jófajta nedűje is.

A Kecskés-háznál legközelebb június 26-án lesz újabb nyilvános irodalmi est. Az akkori „Szabad tér” szervezői „meglepetés vendéget” is ígérnek.

Fotók: Bagi Lajos

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés