2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tisztelet a hősöknek

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Május 25.

A Hősök Napja alkalmából szombat délelőtt két helyszínen tartottak megemlékezést Csongrádon. Az önkormányzat vezetői, valamint a pártok, az intézmények és néhány helyi civil szervezet képviselői – katonai tiszteletadás mellett – helyezték el a megemlékezés koszorúit és virágait az első- és a második világháborús emlékműnél. A hagyományoknak megfelelően a honvédség is mindkét emlékműnél koszorúzott, s biztosította a katonai díszőrséget.

Kőrösi Tibor polgármester az első világháborús emlékmű előtt tartott beszédében elmondta: az emlékműveken rengeteg név szerepel, rengeteg fájdalmat, széttört emberi sorsot rejtenek magukban; a túlélők, a családok sok-sok fájdalmat őriznek, melyekről ma már legalább beszélhetünk.

Dinnyés József helyszíni videó-összeállítása ide, a fotógalériája ide kattintva tekinthető meg.

A város önkormányzata nevében Kőrösi Tibor polgármester, Pap Gabriella alpolgármester és Nagy Rusztem Zoltán jegyző koszorúzott. Az önkormányzati képviselők és a pártok sorában egy érdekes hármast is megörökített a fotós: Murányi László egyéni körzeti önkormányzati képviselő (Összefogás Csongrádért Egyesület) és Gyovai Zsolt, a Jobbik pártlistájáról a testületbe jutott önkormányzati képviselő, valamint Nagy Péter, a Fidesz helyi irodavezetője, s a helyi „önkormányzati médiacég” felügyelő-bizottságának elnöke együtt koszorúzott, s rótta le a hősök előtt a tiszteletét.

Fotó: Dinnyés József

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés