2024. április 18., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Andrea és Ilma nevű olvasóinkat.  Holnap Emma napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Andante – Jótékonysági hangversenyt tartanak Pigler Patrik gyógykezelésének támogatására

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Május 25.

A tavaly ősz óta súlyos betegséggel küzdő Pigler Patrik javára szombat este 7 órától tart jótékonysági hangversenyt a helyi Andante kamarazenekar. A Kossuth térre szervezett szabadtéri rendezvényen – melyen vendégművészek is közreműködnek – közkedvelt barokk és reneszánsz dallamok mellett az előadók saját szerzeményei is felcsendülnek. A daganatos betegségével ez idáig kitartóan, eredményesen harcoló fiút az édesanyja egyedül neveli. Patrik általános állapota már javult, megerősödött, ami azért is fontos, mert őszre egy újabb, igencsak megterhelő gyógykezelés vár rá, s annak a kimenetelétől függhet az élete. A család igen nehéz körülmények között él, a drága gyógyszerek és kezelések mellett a rezsire már alig jut pénzük. A jótékonysági hangverseny helyszínén támogatói jegyek vásárlásával lehet a családnak anyagi segítséget nyújtani.

Februárban töltötte be a tizenhatodik életévét a daganatos betegséggel küzdő Pigler Patrik, akiért az év elején a barátai közül egy tizennégy éves leány, Kiss Kata is szervezett már jótékonysági koncertet. Mint februárban megírtuk, a nagyon erős kemoterápiás kezeléseken átesett fiú az elmúlt télen a földi poklok poklát járta meg. A szenvedései idején végig a kórházi ágya mellett volt édesanyja, aki ez idő alatt nem tudott dolgozni, így fizetést sem kapott, s mivel a kiadásaikat már nem tudta a tartalékaiból fedezni, a nyilvánossághoz fordult segítségért. Akkoriban kaptak annyi adományt, hogy a felhalmozódott rezsitartozásaikat ki tudták fizetni, de azt követően ismét csak gyűlt az adósságuk. Az édesanya szombat délután szerkesztőségünk érdeklődésére – miszerint jelenleg miként élnek – elmondta: most ott tartanak, hogy „épp’ nem éheznek”, s az utolsó pillanatban sikerült kifizetnünk az egyik villanyszámlájukat is.

Az utóbbi hónapokban Patrik haja kinőtt. A februárban még csontsovány fiú pár kilogrammal gyarapodott is, rendszeresen kerékpározik, KRESZ-tanfolyamra jár, s gyakorolja a motorvezetést. Mindez azért is fontos, mert a lehető legtöbb tevékenységgel el kell vonni a figyelmét a betegségéről, amit még mindig nem sikerült legyőznie. A legutóbbi, Budapesten elvégzett vizsgálatok során az orvosok megállapították, hogy az állapota javul, de a kezeléseket és a különféle gyógyszereket és táplálék-kiegészítőket folyamatosan fogyasztania kell, őszre pedig egy újabb, az életét alapvetően meghatározó terápiás kezelésnek kell alávetnie magát.

A család megsegítésére szervezett jótékonysági koncerten kétszáz, ötszáz és ezer forint névértékű támogatói jegyeket lehet vásárolni. Aki közvetlenül szeretné eljuttatni a fiú számára az adományokat, a csongrádi OTP-bankfiókban Pigler Patrik nevére nyitott 11773353-01078516 számú számlára utalhat át bármilyen összegű pénzadományt, esetenként a családnak még pár száz forint is segítséget jelent. Egyéb adományok esetén a segíteni szándékozók szerkesztőségünkön keresztül (például a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen) vehetik fel a fiú édesanyjával a kapcsolatot.

A Kossuth téren, a városháza előtt szombat este 7 órakor kezdődő Andante-hangversenyt kedvezőtlen időjárás esetén a református templomban tartják meg. A helyszínről – a jelenlegi időjárási viszonyok miatt – csak a rendezvény előtt egy-másfél órával döntenek, ezért arról a cikkünk alatti, bárki számára elérhető olvasói fórumban este 6 óra után adunk tájékoztatást.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés