2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vezetőváltás – Ki lehet Molnár Ákos?

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Április 13.

Egy félig-meddig „tucatnévvel” rendelkező szegedi fiatalember lesz a Csongrádi Városkép Kft. új ügyvezetője. A jelenleg még Csongrádon városvezetői pozícióban lévő politikai konglomerátum tagjai pénteken erről behatóan értekeztek, s információink szerint a jövő héten már az új vezetőt be is mutatják a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég dolgozói kollektívájának. Azt is sikerült kiderítenünk, hogy a többdiplomás férfi korábban már pályázott Csongrádra, vezetői pozícióra. Azt viszont, hogy mi alapján kerül most épp ő ide, amikor az előző vezető leváltásáról még mélyen hallgatnak, fogalmunk sincs. Az is talány, hogy egy csongrádi önkormányzati tulajdonú cég élére miért megint csak vidéken lehet megfelelő vezetőt találni. A „közéleti rejtvény” megfejtése, az elmúlt hetekben már sokak által találgatott név: Molnár Ákos.

Mivel a csongrádi önkormányzat jegyzője – bizonyára nem kizárólag egyetlen büntetőfeljelentés kigondolása idején – keresztnevek alapján is képes „megállapítani”, hogy egy-egy írásmű szerzője kire gondol, szerkesztőségünk tagjainak most igazán szüksége lenne – a kiváló szakmai képességei miatt Csongrádon hatalmas köztiszteletnek örvendő – Nagy Rusztem Zoltán eme különleges képességére, ugyanis fogalmunk sincs, hogy kis is valójában egy bizonyos Ákos, akiről azt is tudjuk, hogy Molnár vezetéknevű. Főként akkor dermedt le a gondolkodásunk, amikor megpróbáltunk rájönni, vajon miért épp egy szegedi fiatalember lesz a legalkalmasabb a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég vezetői tisztére. A város polgármestere a korábbi érdeklődésünk óta – amikor jelezte, hogy ez a téma jelenleg nem aktuális – újabb információt még nem közölt, s a Városkép Kft. ügyvezetője, Szűcsné Sárvári Anita se jelentette be, hogy lemond(ott), sőt, a péntek délutáni ünnepi rendezvényen még ügyvezetőként tartott röpke megnyitóbeszédet.

Mint e várható vezetőváltásról már megírtuk, értesüléseink szerint a leendő cégvezető egy harmincas éveinek derekán járó férfi, aki – többek között – közgazdászként és városüzemeltetési mérnökként korábban már eséllyel pályázott egy csongrádi vezetői pozícióra. A szakember jelenleg is kitűnő állással rendelkezik, ezért is kétely, miért vágyik épp egy kizárólag veszteséget termelő, s érdekes helyi megítélésű, a valódi versenyszférától távol álló nonprofit kft. élére. Információink szerint az új ügyvezetőt – noha még semmiféle döntés nincs az ügyben – egy bizonyos párthoz tartozó helyi vezetők a héten már meghallgatták, s a jövő héten várhatóan a cég kollektívájának is bemutatják.

Ugyanezen városvezetők tavaly a csongrádi M. Krisztinát is ki akarták – hasonló módon – nevezni a Csongrádi Városellátó Intézmény élére, de ő augusztusban váratlanul visszalépett, ezért augusztus végén már talányos helyzetben írták ki a pályázatot, mely alapján végül – a Csongrádon mezőgazdasági vállalkozói körökben is jól ismert – Hajdú Lászlót választották intézményvezetővé. De ez esetben cégvezető megbízásáról szól a fáma, így – ha kizárólag a törvényes alapkereteket tekintjük mérvadónak –, akár a polgármester önmaga is dönthet. Természetesen, mivel száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég vezetéséről szól a döntés, egy valódi demokráciában általában másként szokás az ilyen ügyeket kezelni, s talán erről a csongrádi-bokrosi politikai konglomerátum tagjai sem feledkeznek meg, s nem tolják a polgármestert újabb kutyaszorítóba.

Természetesen akár véletlen is lehet, ha épp április végén következik be a vezetőváltás, s épp egy Molnár vezetéknevű, Ákos keresztnevű, most pont a csongrádi megyeszékhelyen élő új ügyvezető kerül – valami módon – a nonprofit cég vezetői székébe.

Ha Molnár Ákos lesz a Városkép Kft. ügyvezetője, kérdéses, hogy ki vezeti tovább a Csongrád Média Kommunikációs és Szolgáltató Kft-t., melyről tavaly novemberben a „Parasztvakítás – Napsugaras jó estét!” című cikkünkben azt is megírtuk, hogy az ügyvezetői teendőket a Városkép Kft. vezetője, Szűcsné Sárvári Anita ingyen látja el, de a cég felügyelőbizottsága három tagjának javadalmazása, a könyvvizsgáló tiszteletdíja, s a felmerülő egyéb, apró költségek fedezése az adófizetőknek évente közel 1,4 millió forintjába kerül. Ezen állításunkat azóta sem vitatta senki. Az akkor hirtelenjében megalakított kft. tevékenységéről sem lehetett azóta hallani semmit, de létezik, így elvileg a teljes járulékos költségeivel számolni kell. Ha Szűcsné Sárvári Anita marad „gazdasági vezetőként” a Városkép Kft. kötelékében, még maradhat a médiacég ügyvezetője is, ugyanakkor az sem kizárt, hogy „egy tollvonással” oda is kinevezik Molnár Ákost, de akkor már a javadalmazásáról is dönteni kell – igaz, ő is nyilatkozhat úgy, hogy a második vezetői munkáért már nem kér külön juttatást.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés