2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajnali strófák a Tiszánál

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Április 10.

A költészet napja alkalmából csütörtök hajnalhasadtára invitálja az áradó Tisza védtöltésére a csongrádiakat a helyi Csemegi könyvtár dolgozói közössége. A jelenleg másodfokú készültség mellett folyamatosan megfigyelt szőke folyó vízirendőrségi épülete mellett, a gát tetején barátsággal, forró teával és némi elemózsiával várják a korán kelő önkéntes kultúra-misszionáriusokat.

Idén április 11-én hajnalban a Tiszánál a már napi huszonnégy órás megfigyelő szolgálatot ellátó pár vízőr, s legfeljebb néhány, a védelmi készültség ellenére is a gáton kerékpározó, motorozó, vagy futó szemlélné a hajnal fényeit. De idén mégis egy kicsit más lesz a csütörtök reggel. A helyi könyvtárosok ugyanis a tavaszi napfelkeltében és Weöres Sándor Hajnali harangszójában, továbbá a közös szavalás varázslatában gyönyörködni kívánóknak közös hajnali programot szerveztek.

Nagyításhoz kattintson a képre!

A csongrádi Csák László, s Benedek fia megzenésített verseivel is átszőtt rendezvényre – az árvízvédelmi készültség miatt – a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is rábólintott, így az igazi sikerhez alapvetően már csak a természet kegyessége, s persze minél több korán kelő csongrádi szükséges. Mint Illés Péter könyvtárvezetőtől megtudtuk: a program csak abban az esetben marad el, ha 6 óra előtt kitartóan esik az eső, de abban bíznak, hogy a költészet napjának reggelén Csongrádon legfeljebb csak hűs hajnali harmattal, s egy jó közösséggel találkozhatnak a tiszai program résztvevői.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés