2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökre visszatér az olvasztó tavaszi idő

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Március 26.

Az elmúlt másfél napban egy elakadt kamion, valamint egy árokba csúszott személyautó mentésében működtek közre a csongrádi tűzoltók. A város belterületén kedd reggel a hó miatt sokhelyütt akadozott a személygépjárművek forgalma, s a közlekedőknek ilyen helyzetekre akár még szerda reggel is fel kell készülniük. Csütörtökre visszatér a telet elsöprő tavaszi idő. Az előrejelzések szerint péntektől már a hajnali órákban sem kell fagyra számítani.

A hétfői havazást kísérő erős szél által emelt kisebb hóbuckák is akadályozták a forgalmat a Csongrád környéki utakon, de ez csak két esetben okozott olyan problémát, amelyek megoldása érdekében a helyi tűzoltókat is riasztották. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ma reggel kiadott összefoglalója szerint hétfő délután egy bokrosi elágazásnál megrekedt kamionhoz vonult ki egy csongrádi tűzoltóegység, de mire kiérkeztek, az elakadt járművet egy erőgép segítségével kiszabadították, így az folytatni tudta az útját. A lánglovagoknak éjfél után is akadt dolguk a hó miatt, a 451-es számú főútról az útárokba sodródott egy személygépkocsi, melynek a mentéséhez szintén őket riasztották. Kedden – a kora esti órákig – a Csongrádi Járás területén hasonló beavatkozásra nem volt szükség.

A város belterületén az utak és utcák tisztítási munkálatait hajnalban és reggel – a hóeltakarítási tervnek megfelelően – elsősorban a főközlekedési útvonalakra koncentrálták, így több mellékutcában még nagyobb teljesítményű személygépkocsival is nehézkesen lehetett közlekedni.

Az Időkép Csongrádra vonatkozó aktuális időjárási előrejelzése szerint kedd este és éjszaka még változó intenzitású havazásra lehet számítani, szerdán napközben és este azonban már csak hószállingózás, esetleg kisebb hózáporok várhatók. Szerdára a szél is jelentősen mérséklődik. Szerda hajnalban Csongrádon és környékén mínusz három, délután viszont már akár plusz három Celsius-fokra is lehet számítani. A tavaszi idő csütörtök reggelre tér vissza, de hajnalban még akkor is valószínű némi fagy. A melegfronti hatás miatt pénteken olvasztó tavaszi eső, s – már a kora hajnali órákban is – fagymentes idő várható.

Aki kedden az éjszakai és szerdán a hajnali órákban például a csongrádi és a szentesi járás területén, vagy Bács-Kiskun megye kiskunfélegyházi és kecskeméti járásában, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében közlekedik, még számítson hófúvásokra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este fél 7-kor kiadott, szerdára vonatkozó figyelmeztető előrejelzése szerint ilyen, a közlekedést nehezítő időjárási hatások szerdán napközben már csak Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében alakulhatnak ki.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés