2020. január 23., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Zelma és Rajmund nevű olvasóinkat.  Holnap Timót napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alföldi menyegző hagyománya (képriporttal)

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2011. Július 9.

A Magyar Kultúra Lovagja címmel is elismert Góg János évtizedekkel ezelőtt írta meg az Alföldi menyegző című különleges szabadtéri előadás forgatókönyvét, amelyet szombat délután a csongrádi belvárosban újfent láthatott a publikum. A látványos produkciót félszáz képpel mutatjuk be.

Leporolta az Alföldi menyegző forgatókönyvét Góg János csongrádi lokálpatrióta költő, aki még az Alföld Néptáncegyüttes vezetőjeként írta és rendezte meg a különleges szabadtéri előadást, amely a rendszerváltás előtti években Csongrád egyik hagyományos nyári rendezvényévé vált, majd – mint megannyi egykori jó kezdeményezést – a ’90-es években elfeledték.

A produkciót idén a tavasszal alakított Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Szabóné Csépe Erzsébet ötletére elevenítették fel. S bár az egykori előadásoktól a szombati produkció némiképp különbözött, egy közönséget is vonzó főpróbának mindenképpen megfelelt.

Az Alföld Néptáncegyüttes, a Sófalvi zenekar, valamint a Csongrádi Színtársulat tagjai a kánikulával sikeresen dacolva, kellő átéléssel mutatták be a mintegy két és fél órás produkciót. A látványos előadásba időnként a közönség is bekapcsolódhatott. A szemlélődők egy tradicionális menyegző násznépévé válhattak, de a lakodalomba már nem mehettek, ugyanis az elmaradt.

A rendezvény tanulságairól a hétfőtől olvasható cikkünkben számolunk be.

Fotók: CsongrádiHírek.hu

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés