2024. március 29., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Auguszta nevű olvasóinkat.  Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nemzeti ünnep alkalmából Assefa Abebe főorvos miniszteri elismerő oklevelet vehetett át

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Március 15.

Etiópiában született, az orvosi diplomáját Szegeden szerezte meg, s már gyakornokként a szentesi kórházba került, miközben Csongrádon telepedett le Assefa Abebe, aki a nyugdíjba vonulása után is a kórház aktív munkatársa maradt. A sebész, érsebész, traumatológus főorvosnak a nemzeti ünnep alkalmából, március 14-én adományozott elismerő oklevelet Balog Zoltán miniszter.

A nemzeti ünnep alkalmából Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma első számú vezetője „eredményes, példamutató tevékenysége elismeréseként” oklevelet adományozott Assefa Abebe sebész, érsebész, traumatológus főorvosnak, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház már nyugállományú, de máig aktív munkatársának.

Assefa Abebe 1944. június 5-én az etiópiai Diredawa-ban született. Az orvosi diplomáját 1976-ban Szegeden szerezte meg. 1976. november 1-től dolgozik a szentesi kórházban, ahová orvosgyakornokként került. 1980-ban sebészeti szakvizsgát szerzett, s sebész szakorvosként folytatta tevékenységét. Balesetsebészeti szakképesítéssel 1983. óta rendelkezik, érsebészetből 1992-ben szakvizsgázott. A szentesi kórház sebészeti osztályán 2006. augusztus 31-től dolgozott. 2012. szeptember 1-től a sürgősségi baleseti sebészeti osztályon tevékenykedett. 1991-ben az orvosi, 1993-ban a szakorvosi, 1994-ben a főorvosi, 2009-ben pedig a tudományos munkásságért vehetett át elismerést.

Assefa Abebe – sebészként és traumatológusként – nyugdíjba vonulása óta is részt vesz a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház munkájában, szervezi a sürgősségi betegellátó osztály traumatológiai oldalának műszakbeosztását, s feladatot végez a sebészeti osztályon is. Mindemellett évek óta szervezi az országos sebész teniszbajnokságot, amelynek az alapötlete is tőle származott.

Az elismerő oklevelet Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár március 14-én Budapesten adta át.

Fotók: Szentesi Gyors

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés