2024. március 28., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Gedeon és Johanna nevű olvasóinkat.  Holnap Auguszta napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Batsányisok országos disputasikere

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Március 7.

Akár a jövő vezető kommunikátoraivá, vagy politikusaivá is válhatnak majd azon csongrádi gimnazisták, akik az elmúlt hétvégén kiemelkedő sikereket arattak az országos disputaversenyen. A leginkább vitacsatának fordítható disputa egy olyan megmérettetést takar, amely fejleszti a fiatalok érveléstechnikáját és beszédlogikai képességét. Az elmúlt hétvégén Pécsett megrendezett huszonhatodik országos tudásviadalon a csongrádi gimnázium hatodik évfolyamos csapata teljes körű győzelmet aratott, míg a kilencedikesek triumvirátusa az előkelő negyedik helyen végzett, egyikük pedig a korcsoport legjobb vitázójának bizonyult.

A Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola, a Csongrádi Oktatási Központ Tagintézménye két csapattal vett részt a XXVI. Országos Disputaversenyen. A Pécsett tartott rangos megmérettetés részvevői három korcsoportban mérték össze a tudásukat. Az első kategóriában indult hatodik évfolyamos batsányisok (Juhász Jázmin, Brindza Zsanett és Bódi Bence) a Szükség van könyvtárakra tételmondat alapján kiváló pro és kontra érveket sorakoztattak fel, minden vitájukat megnyerték, így természetesen az első helyen végeztek. Emellett egyéniben is megszerezték a dobogós helyezéseket: pontszámai alapján Juhász Jázmin első, Brindza Zsanett második, Bódi Bence negyedik lett.

A Batsányi kilencedikesekből álló, s már gyakorlott vitázónak számító csapata (Sarusi-Kis Adél, Szabó Anett és Nagyistók Edit) a Művészet pénzt terem tételmondattal igencsak megküzdött. A korántsem egyszerű témakör feldolgozása a csapatnak negyedik helyezést eredményezett. Egyéniben Nagyistók Edit diadalmaskodott: első helyen végzett.

Mindkét csapat a Batsányi János Alapítvány támogatásával jutott el a pécsi vitacsatára. A versenyzők felkészítő tanára: Kissné Kocsis Marianna.

Forrás: BJG

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés