2024. április 25., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Márk nevű olvasóinkat.  Holnap Ervin napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Váltsunk? – Bedő Tamás vendége: Lakner Zoltán

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2013. Március 5.

Lakner Zoltán politikai elemző, kutató lesz Bedő Tamás vendége március 6-án a volt városi galéria épületének emeleti nagytermében. A szerda este 5 órakor kezdődő rendezvény – a „Váltsunk szót…” című új helyi előadássorozat indításaként – kampánynyitányt sugall, de ettől a megfogalmazástól egyelőre még ódzkodnak a pártok, így a rendezvény meghívójában még pártmegjelölés sem szerepel. Valójában persze ma már egyértelmű, hogy valamennyi politikai szereplő rástartolt a jövő évi választásokra. Bizonyára a csongrádi fórum házigazdája sem véletlenül Bedő Tamás lesz, hiszen az előző két választási ciklusban ő volt a város polgármestere, s emellett négy évig országgyűlési képviselőként is tevékenykedett, jelenleg pedig a Magyar Szocialista Párt (MSZP) csongrádi helyi szervezetét vezeti.

Lakner Zoltán 1975-ben Budapesten született. Politológusi diplomáját 1998-ban Miskolcon szerezte, ezt követően szociálpolitikát tanult az ELTE Társadalomtudományi Karán, ahol 2003-ban végzett. Ettől az évtől a Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszéken egyetemi oktató, a szociálpolitika pártpolitikai környezetének kutatója. A nyilvánosság előtt politikai elemzőként tizenhárom éve szerepel. Elemzéseit 2001. óta számos tekintélyes lap közli. Hét évig volt a Vision Politics (korábban Vision Consulting) elemző cég munkatársa, majd vezető elemzője. Politológusként fő kutatási témája a Magyar Szocialista Párt, amelyről az első tudományos publikációja 1998-ban jelent meg, 2011. tavaszán pedig Utak és útvesztők címmel a Napvilág kiadó publikálta az MSZP húsz évéről írt könyvét.

 

 

Lakner Zoltán rendszeresen járja az országot, s ismét egyre több helyi rendezvényen vesz részt előadóként. Csongrád megyében tavaly novemberben járt, akkor Makón, az Iránytű pódium elnevezésű programsorozat első meghívott vendége volt. Az alábbi összeállítást a Makói VTV készítette:


Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés