2024. április 20., szombat.       Köszöntjük névnapjukon Tivadar nevű olvasóinkat.  Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kampány? – Startol a Demokratikus Koalíció

Hírek - Közélet

CSONGRÁD, SZENTES, ÓPUSZTASZER - 2013. Február 28.

A Demokratikus Koalíció (DK) már 2012. elején elindította az országjáró programját, ezért a párt csongrádi-szentesi választókerületi elnöke szerint a tavaszi rendezvényeik sem kampányjellegűek. Vörös Krisztina biztos abban, hogy a falvakban is egyre többen látják, hogy az út, amelyre 2010. tavaszán sokan rátértek, nem a jó irányba vezet. Szerinte nem véletlen, hogy a kistelepüléseken is egyre többen jelennek meg a DK rendezvényein. Péntek este Ópusztaszerre, a faluházba invitálják a helyieket és a környéken. Az érdeklődők e fórumon Varju László pártigazgatóval is találkozhatnak.

A DK országjáró programjának első, Csongrád megyei 3-as számú (új) választókerületi állomása Szentes volt, ahol "Vissza Európába" címmel a párt országos elnöke, Gyurcsány Ferenc tartott fórumot. Az exminiszterelnök egyébként egy egész napos szentesi programsorozaton is részt vett. A DK választókerületi elnöke elárulta: aznap a szentesiek közül igen sokan csatlakoztak a DK-hoz, s a helyi pártszervezetük azóta is folyamatosan erősödik.

A péntek esti ópusztaszeri lakossági fórumot évadnyitó programnak tervezik. A pártigazgató ismerteti a DK programját, melyet a helyi és a térségi vezetők kiegészítenek a helyi elgondolásaikról, elképzeléseikről, törekvéseikről szóló beszámolóikkal. Érdeklődésünkre, miszerint miért épp Ópusztaszeren startolnak, Vörös Krisztina kifejtette: meghívás révén választották a pénteki fórum helyszínéül az egykori Sövényházát. Értesüléseik szerint a községben a DK iránt már hónapok óta igen jelentős érdeklődés mutatkozik, s többen e fórum alkalmával csatlakozni is szeretnének hozzájuk.

A rendezvény a faluházban péntek este 6 órakor kezdődik. Mivel DK aktivistái tisztában vannak azzal, hogy „a fideszes rezsim szinte mindenhol árgus szemekkel figyeli a tevékenységüket, valamint a velük kapcsolatba lépőket”, ezért a fórumon semmilyen kép- és hangfelvétel nem készül. Vörös Krisztina arra biztatja az ópusztaszerieket, hogy ne féljenek, vállalják fel bátran a véleményüket, s beszéljenek a DK helyi közössége előtt is az elképzeléseikről, elvárásaikról. A választókerületi elnök ígéri, hogy a DK vezetői Ópusztaszeren is nyíltan szólnak a demokrácia alapelemeinek csorbulásáról, így a sajtó-, a vélemény- és a szólásszabadság tényleges helyzetéről. Szerinte a fórum résztvevői igen sok olyan információt hallhatnak, melyekről „a hatalmát görcsösen féltő Orbán-rezsim tömegtájékoztatási rendszere mélyen hallgat”. Hozzátette: céljuk az összefogás elősegítése, „annak érdekében, hogy 2014-ben megszabadulhasson az ország a mindinkább kiteljesedő, a demokráciát sárba tipró, narancssárga ködbe burkolózott önkényuralomtól”.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés