2020. augusztus 11., kedd.       Köszöntjük névnapjukon Zsuzsanna és Tiborc nevű olvasóinkat.  Holnap Klára napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyílt nap a palántagyárban – Töretlen a sikerük

Hírek - Gazdaság

FELGYŐ - 2012. Szeptember 21.

A kistérség legjelentősebb mezőgazdasági üzeme tizenhat éve működik. A Grow Group Palánta Kft. idei születésnapi partnertalálkozóját és nyílt szakmai napját szombaton 10 órától tartják. A hatalmas üvegház-komplexumot délután 4 óráig bárki végigjárhatja, s a délelőtt 10 órakor kezdődő előadásokból megtudhatja, hogy a cég – a kitartóan elhúzódó gazdasági válság ellenére – igen eredményes tizenkét hónapot tudhat maga mögött. (X)

Változatlanul megmaradt az igény a minőségi palántára, így az elmúlt tizenkét hónapban is akadt olyan időszak, amikor a felgyői palántagyár a konkurenciától volt kénytelenek területet és eszközt bérelni. Mindezt a legsikeresebb Csongrád kistérségi mezőgazdasági cég, a Grow Group Palánta Kft. ügyvezető igazgatójától tudtuk meg. Dobos Ferenc érdeklődésünkre elmondta: a gazdasági válság hatásait ugyan érzik, mégis újabb sikeres évet tudhatnak maguk mögött, s hasonlóan eredményesre készülnek.

A Majsai út 1. szám alatti hatalmas üvegház-komplexum Közép-Kelet-Európában a legnagyobb, s legkorszerűbb ilyen üzem, amely – kizárólag most, szombaton, egy napra – ismét mindenki előtt megnyitja a kapuit. A palántanevelő előkészítő csarnokában szombat délelőtt 10 órakor kezdődő előadások során elsőként az ügyvezető igazgató szól a cég terveiről, valamint – úgy tudjuk – bejelenti, hogy idén a megszokotthoz képest később, csak októberben kezdik a szerződéskötéseket, így aki eddig hezitált, még nem késett el. A cégvezetőt követi Lédó Ferenc, a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke, aki a hazai zöldségpiaci helyzetet és a kilátásokat elemzi. A salátatermelőkkel szembeni dolgozói és piaci elvárásokról Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szól, végezetül a legújabb technológiákról és kutatási eredményekről Deák Gábor biológiai növényvédelmi szaktanácsadó tart előadást.

A palántagyár szombat reggel 8 órától délután 4 óráig látogatható. A helyszínen a minőségi vendéglátásról idén is a csongrádi Golden Horse Irish Pub személyzete kiváló ételekkel és italokkal gondoskodik.

Az alábbi képeink a Grow Group Palánta Kft. tavalyi születésnapi rendezvényén készültek:

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés