2022. május 23., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Dezső nevű olvasóinkat.  Holnap Eszter és Eliza napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénz helyett vetőmagvakat kaptak a rászorulók

Hírek - Gazdaság

CSONGRÁD - 2011. június 6.

Húsz olyan csongrádi család kapott ma délelőtt a Magyar Vöröskereszt Konyhakert-programja keretében vetőmagvakat, akik legalább három gyermeket nevelnek, vagy a családban van munkanélküli, illetve a nehéz anyagi körülményei miatt a család rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül. A programot várhatóan haszonállat-tartási támogatással is kiegészítik.

A Magyar Vöröskereszt Konyhakert-programjában első alkalommal vehettek részt csongrádi családok. A támogatottak akik tízféle vetőmagot kaptak ajándékba. A családok a saját veteményeskertjükben, illetve termőföldjükön a mindennapi élelmezés során célszerűen hasznosítható növényeket termeszthetnek.

A családonként néhány ezer forint értékű vetőmag-adományban részesített családok kiválasztásában a csongrádi polgármesteri hivatal szociálpolitikai irodája is közreműködött. A családokkal a program sikere érdekében kapcsolatot tart a csongrádi önkormányzati képviselő-testület legfiatalabb tagja, a hamarosan agrármérnöki diplomát szerző Máté Attila, aki szerint a következő években helyi szinten is kiemelt hangsúlyt kell fektetni a mezőgazdasági szektor megerősítésére. Az ifjú városatya kezdeményezésére még e héten megalakul Csongrádon a városi mezőgazdasági munkacsoport, amely az agráriumban tevékenykedők hatékonyabb érdekérvényesítése érdekében várhatóan termelői és feldolgozói szakterületeken is tevékenykedik.

A Konyhakert-programmal kapcsolatban a leendő csoport várhatóan el tudja érni, hogy a mezőgazdasági munkát becsülettel felvállaló, nehéz helyzetben élő családok naposcsibéket, vagy akár malacokat is kapjanak ajándékba. Az ily módon segélyezettek a haszonállatokat kizárólag a saját céljaikra nevelhetnék fel, azokat akár a saját földjeiken termelt gabonafélék felhasználásával is etethetnék.

Régi igazság, hogy a becsületes szegény halászembernek sem halat, hanem hálót kell adni. Ez a módszer Máté Attila szerint a mezőgazdasági szakterületen is eredményesen meghonosítható lehet.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés