2020. július 06., hétfő.       Köszöntjük névnapjukon Csaba nevű olvasóinkat.  Holnap Apollónia napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenöt éves a felgyői palántagyár (fotókkal)

Hírek - Gazdaság

FELGYŐ - 2011. Szeptember 23.

A kistérség legnagyobb mezőgazdasági üzeme immár másfél évtizede működik. A Grow Palánta Kft. idei születésnapi partnertalálkozóját és nyílt napját szombaton 10 órától tartják. A hatalmas üvegház-komplexumot ezúttal bárki végigjárhatja, az előadásokból pedig megtudhatja, hogy a cég a legeredményesebb tizenkét hónapját tudhatja maga mögött.


Tizenöt éve nem működött annyira sikeresen a felgyői Grow Palánt Kft., mint az elmúlt tizenkét hónapban. A cég tulajdonosától és ügyvezető igazgatójától, Dobos Ferenctől megtudtuk: annak ellenére, hogy a megrendelőik nehéz helyzetben voltak, a minőségi palántákra még megmaradt az igényük.

A komplexum „könyv szerinti” értéke meghaladja az egymilliárd forintot, a jelenlegi gazdasági viszonyok között azonban nem lehet megbecsülni a pontos piaci értékét. A dinamikusan fejlődő konkurencia ellenére a felgyői cég Közép-Kelet-Európában az egyik legeredményesebb palánta előállítónak számít. Mint megtudtuk, a Grow Palánta Kft. várhatóan a következő idényben sem küzd majd megrendeléshiánnyal, s az sem kizárt, hogy – kapacitáshiány miatt – vissza kell majd utasítaniuk a kései megrendeléseket.

A palántagyárban most is fejlesztenek. A nyílt nappal egybekötött szombati partnertalálkozón a cégvezető a 10 órakor kezdődő előadásában az ezzel kapcsolatos elképzeléseiről is tájékoztatja az érdeklődőket, valamint Czerván Györgyöt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkárát, aki az ünnepségen háromnegyed 11 után mond beszédet.

A vendégek szórakoztatásáról ezúttal egy ismert csongrádi – de az utóbbi években részben szentesivé vált – testvértrió, a Seres fivérek gondoskodnak. A megéhezőket fél 12-től különféle grillételekkel várja egy ismert csongrádi étterem üvegházba telepített standja. Az üvegház főbejárat melletti részében idén is szakkiállítók várják a kertészeket.

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

{fcomments}

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés