2024. április 18., csütörtök.       Köszöntjük névnapjukon Andrea és Ilma nevű olvasóinkat.  Holnap Emma napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halálra verte a feleségét, majd kamionnak hajtott és szörnyethalt (18+)

CSONGRÁD - 2013. Május 23.

Csütörtök este negyed 8 körül halálos baleset történt a 451-es számú főút Csongrád és Kiskunfélegyháza közötti szakaszán, Csongrádtól mintegy egy kilométerre. Az utóbbi években személyfuvarozóként dolgozó J. I. csongrádi vállalkozó a gépkocsijával nagy sebességgel haladt Gátér felé, s frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő kamionnal. A személygépkocsi vezetője szörnyethalt, a kamion könnyű sérüléseket szenvedett vezetőjét a mentők a szentesi kórházba szállították, ahol a fején néhány öltéssel varrtak össze egy sebet. A szörnyethalt férfi balesetét egy otthoni, a felségével folytatott komoly veszekedése előzte meg, mely tettlegességig fajult, s a nő az ütlegektől olyan súlyosan sérült, hogy a bántalmazása helyszínen életét vesztette. A hivatalos rendőrségi közlemény szerint a férj ezt követően ült autóba, majd hajtott neki egy szemből jövő kamionnak. A baleset helyszínelése péntek hajnal negyed 2 után fejeződött be, a gyilkosságé kora hajnalig tartott.

A rendőrség hivatalos közleményben erősítette meg a korábbi információinkat, miszerint a baleset szenvedett személy a frontális ütközés előtt súlyosan bántalmazta a felségét, aki a helyszínen, a Kétágú utcai családi házuk előtt elhunyt.

A házasfelek – a környékben élők elmondása szerint – az utóbbi időben gyakran veszekedtek, s csütörtökön is erősen összezördültek. A vita ezúttal durva tettlegességig fajult. Az, hogy pontosan mi történt, a csütörtök este kiadott rendőrségi közleményből nem derül ki. Úgy tudjuk, hogy amikor a rendőrséget értesítő utcabéli lakos észlelte a történteket, a nő már nem volt eszméleténél, láthatóan súlyos, erős vérzést is kiváltó sérüléseket szenvedett. Azt sem hivatalos forrásból tudjuk, hogy a feldühödött férj minden bizonnyal egy súlyzóval (is) ütötte a nejét, s vélhetően ezzel a fém tárggyal okozta neki a súlyos, életveszélyes sérüléseket is. A férj a bántalmazás után beült a taxiként használt autójába, s elhajtott a helyszínről.

A végzetes baleset a 451-es számú főúton, este negyed 8 körül történt. A vélhetően nagyon gyorsan hajtó férfi a gépkocsijával minden bizonnyal szándékosan ütközött frontálisan a vele szembe jövő kamionnal. Ezt a korábbi feltételezésünket erősítette meg a kórházból késő éjjel a helyszínre visszatért kamionsofőr is, az emlékei szerint ugyanis a száguldó taxi körülbelül három-öt méterre volt a járművétől, amikor a sofőr hirtelen balra rántotta a kormányt. A helyszínen készült felvételeink alapján is látható, hogy a tapasztalt, szinte minden nap sokat vezető taxis biztosra ment, az ütközést ugyanis úgy időzítette, hogy a kamion vezetője már érdemben ne tudjon reagálni, viszont annak ereje a lehető legnagyobb legyen. Valószínűleg nem véletlenül választotta ezt a kamiont, az útpályán ugyanis – információink szerint – épp akkor a közelükben (sem előttük, sem mögöttük) nem haladt gépjármű, s az út melletti kerékpárút is épp akkor, épp ott szabad volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A helyszínelés a Kétágú utcában péntek kora hajnalig tartott.

 

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a pénteken kiadott hivatalos közleményében megerősítette a korábbi, az elkövetés eszközével kapcsolatos információnkat. A tájékoztatóból kiderül: a nyomozás eddigi adatai szerit az 54 éves J. I. egy kézi súlyzó rúdjával verte halálra a 44 éves feleségét. Az asszony csütörtök kora este a Kétágú utcai családi házuk előtt a füvet nyírta, a vita – egyelőre tisztázatlan okok miatt – aközben robbant ki közöttük.

A férfi – értesüléseink szerint – az elmúlt hetekben „a megszokottnál is többször” panaszkodott a lelki gyötrelmeiről, az ismerősei elmondása szerint ugyanis különösen féltékeny volt. A közel két és fél évtizede házasságban élő pár – a férj erős szerelemféltése miatt – alkalmanként nyilvánosan is veszekedett, nemrég az egyik csongrádi vendéglátóhelyen csaptak össze. Akkor az asszony a barátaival egy hétvégi rendezvényen vett részt, s az aznap az éjszakában taxisként dolgozó férfi indulatosan lépett be a helyiségbe, majd nyilvánosan, a többi vendég által is jól látható módon próbálta a párját felelősségre vonni.

(A cikk ajánlatához lapunk Facebook-oldalán – kegyeleti okokból – semmiféle hozzászólási lehetőséget nem biztosítunk)

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés