2024. április 26., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Ervin nevű olvasóinkat.  Holnap Zita napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rekonstrukció – Sok követ szórnak a mederbe

CSONGRÁD - 2013. Március 5.

A Tisza Csongrád melletti szakaszán az elmúlt hétvégén még vasárnap is folytatódtak a gátrekonstrukciós – s az ahhoz kapcsolódó egyéb – munkálatok. A bő másfél milliárd forintba kerülő tevékenységsor részeként nem csak a védtöltés víz felőli oldala kap új, masszív betonburkolatot, hanem – többek között – nagy mennyiségű követ töltenek a folyó medrébe is. A rekonstrukciós munkálatsor igen összetett, szakmai dokumentációkkal maximálisan alátámasztott. A helyszínen készült felvételeink feltehetően magyarázat, s bárminemű kommentár nélkül is önmagukért beszélnek.

Teljesen megalapozott, ésszerű, szakmailag tökéletes, minden tekintetben csodálatos, örvendetes (s a felsorolást folytatva is csak szépeket, jókat mernénk írni a Közgép Zrt. részvételével alkotott Zsurmó Konzorcium csongrádi tevékenységről – a szerk.), hogy a folytatódó gátrekonstrukció keretében a Tisza medrébe nagy mennyiségű követ szórnak. Az elmúlt hétvégén is végzett munka egy részletét vasárnap, a Tisza Csongrád melletti szakaszán, a folyó Iskola utca és Kiserdő közötti részén rögzítettük:

Videó: Révész Gábor

A konzorciumnak júliusra kell befejeznie a munkákat, feltéve, ha a különféle speciális tevékenységet a természet – például egy tavaszi árvíz – nem hátráltatja.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Zsurmó Konzorcium által tavaly ősszel kötött szerződés szerint a partfal építését és a rézsűburkolat készítését hatszáznyolcvanhárom folyóméteren kell elvégezni. A beruházás során a meder- és a partfal állékonyságát a város felőli oldalon kell növelni, s – többek között – olyan korszerű vízrajzi állomást is telepíteni kell, amely az aktuális vízállás és a vízhőmérséklet mellett a vízhozamról és vízminőségről is folyamatosan pontos adatokat szolgáltat. Minderre egymilliárd-ötszáznegyvenötmillió-kétszázhuszonkétezer-hetvenöt forint áll rendelkezésre.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés