2024. április 19., péntek.       Köszöntjük névnapjukon Emma nevű olvasóinkat.  Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három fórumból kettő érdektelenségbe fulladt

Hírek - Közélet

CSONGRÁD - 2014. Szeptember 28.

A három csongrádi polgármesterjelölt két hét alatt egy-egy lakossági fórumot tartott. Bedő Tamás független jelölt fórumán hatvanketten, Szigeti Szabolcsén kilencen, Kőrösi Tiborén – ahol előadóként térségi országgyűlési képviselő, megyei elnökjelölt és egy országosan ismert uniós képviselő is megjelent – mindösszesen harmincnégyen vettek részt. Bedő Tamás rendezvényén vegyes volt a közönség összetétele, Szigeti Szabolcsnál elsősorban a barátai jelentek meg, míg Kőrösi Tibor kampányeseményén a Fidesz helyi tagsága mellett szinte csak a párt által pozícióba juttatott megélhetési pártkatonák voltak jelen. A felszólalók két fórumon is meglepetéseket okoztak, sőt, a fideszes eseményen botrányközeli helyzetet teremtettek.

Bedő Tamás szeptember 19-én este 6 órától a volt KIOSZ-székház nagytermében tartott fórumot, melyen a tizennyolc fiatalnak mondható, vagy középkorosztályhoz tartozó érdeklődő mellett többségében idősek jelentek meg. Mint korábban megírtuk, a leköszönő városvezetéstől eltérő nézeteket vallókkal teljes konszenzusra törekvő, éppen ezért függetlenként induló volt polgármester és országgyűlési képviselő az őt ócsárlók miatt arra készült, hogy „most már aztán kinyitja a száját, s mindenről kipakol”. A várt, a nyilvánosság előtt teljesen újnak ható információk többsége terítékre is került. Az alábbi videó-felvételen nem csak a Bedő Tamás által elmondottak, hanem az összes elhangzott lakossági felvetés is látható és hallható. A felvétel negyvennyolcadik percétől felszólal a Fidesz volt helyi elnöke, Ormos Gábor, aki szintúgy változtatásra biztatta a résztvevőket, mint a mindig kritikus hangnemet megütő, magát radikálisan kommunistaellenes jobboldalinak tartó Józsa Ferenc, aki szintén a leköszönő csongrádi városvezetés október 12-i elbúcsúztatására sarkallta a hallgatóságot.

Forrás: YouTube

Akik a fenti, mintegy százperces videó megtekintésére nem vállalkoznak, akár az alábbi, huszonhét perces szerkesztett változatból is megismerhetik a legfontosabb információkat:

Forrás: YouTube

Szigeti Szabolcs, a függetlenként induló lemezlovas, aki egykor – a műsoros kazetták igen érdekes sokszorosítása után – közel öt éven át a határokon túl tervezgette a hazatérése utáni életét, szeptember 20-án tartott lakossági fórumot. Az utóbbi időben a Körös-torokban élő vállalkozó idén kihasználta a Fidesz kétharmada által nyújtott, a korábbiakhoz képest jelentősen könnyített jelölési lehetőséget, s hatvanhárom évesen belevágott a helyi politika világába. A Happy Day szórakoztató komplexum tulajdonosa polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is indul, ami az ellenzék gyengítése, s a jelenleg regnáló vezetők erősítése szempontjából némiképp hatásosnak tűnő módszer. Talán nem is lehet véletlen, hogy a lánya Körös-toroki szabadtéri – meglehetősen esős időben, szeptember 13-án este tartott – esküvői bulijára elvihette a Magyar Király-díszterem székeit, melyeket az ezredfordulón civil szervezetek, vállalkozások, cégek és magánszemélyek adományaiból készítettek, s melyeket eleddig – a hirtelen képbe került harmadik polgármesterjelöltön kívül – még senki nem vihetett ki az épületből. A míves munkával készített székeket egyébként a lagzi utáni hétfőn egy nyitott platós teherautón, változó intenzitású esőben vitték vissza a volt Magyar Király Szállóhoz. A lagzi utáni szombaton így a Happy Day teraszán már csak padokon ülhetett a kilenc érdeklődő, valamint négy családtag és alkalmazott, akik részt vettek a meghirdetett lakossági fórumon. Annak ellenére, hogy szerkesztőségünket Szigeti Szabolcs szeptember 19-én személyesen invitálta az eseményre, a helyszínen közölte, hogy hangfelvétel, fotó és videófelvétel készítéséhez nem járul hozzá. S bár közöltük, hogy ez a hozzáállás még Szigeti Szabolcstól is furcsa demokrácia-felfogásnak számít, a szándékától eltántoríthatatlan maradt, így az ott elhangzottakról nem tudunk hitelt érdemlően beszámolni.

A polgármesterjelöltek közül a legutóbbi kampányeseményt a Fidesz helyi csoportja Kőrösi Tibornak szervezte. A Pap Gabriella nevével fémjelezett, magát jobboldalinak mondó érdekegység bevetette a számukra még elérhető „nagyágyúkat”: jelen volt Szájer József uniós képviselő, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, valamint Kakas Bála sándorfalvi polgármester, akit a Fidesz a megyei közgyűlés elnökévé szeretne választatni. A Kossuth téri volt MSZMP-székház nagytermében tartott fórumról csupán az érdeklődő lakosok hiányoztak, ugyanis – mint az alábbi felvételen is látható – a szeptember 27-én este 6 órától tartott programon szinte csak a párt helyi tagjai, az általuk álláshoz, vagy jól fizetett felügyelő bizottsági feladathoz juttatott megélhetési támogatók jelentek meg.

Forrás: YouTube

A fideszes fórumon is felszólalt Józsa Ferenc, aki keményen bírálta a helyi Fidesz-vezetést, valamint a párt jelöltjeit, szerinte ugyanis a zömük az eddigi feladataik ellátására minden tekintetben alkalmatlannak bizonyult, így a jelöltségük értelme erősen megkérdőjelezhető. A botrányközeli helyzetet teremtő felszólalás a fórumról készült, a párt által készíttetett videó-összeállításból kimaradt, viszont Józsa Ferencnek köszönhetően Szájer József a talpnyaláson kívül legalább őszinte gondolatokba is belefuthatott Csongrádon.

Fotók: Révész Gábor

Hírportálunkon megjelenő információk bármilyen utánközlése kizárólag a website tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges.


 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés